Symptomen van PDD-NOS bij kinderen

In dit stuk lees je iets over de symptomen van PDD-NOS. Symptomen is een ander woord voor kenmerken, dus wat jij merkt van PDD-NOS.

Sommige kinderen merken er zelf helemaal niets van dat ze PDD-NOS hebben, misschien jij ook niet. Maar het kan ook dat je toch merkt dat je een beetje anders bent dan de andere kinderen. Dat is helemaal niet erg, dat maakt jou juist uniek! Je kunt dat merken aan de manier waarop jij reageert op dingen. Jij lacht misschien om andere dingen dan je klasgenootjes of je bent heel eerlijk en zegt direct wat je ergens van vindt, terwijl andere kinderen wat voorzichtiger zijn. Je vindt het vaak moeilijk te begrijpen wat andere kinderen voelen of denken en vindt het moeilijk te voorspellen wat een ander kind denkt of gaat doen.

Net zoals iemand met PDD-NOS wat anders is dan andere kinderen, is ook niet iedereen met PDD-NOS precies hetzelfde. De ene persoon herkent meer kenmerken bij zichzelf dan de andere persoon en sommige kinderen hebben ergens maar een beetje last van terwijl een andere kind met PDD-NOS heel veel last kan hebben van een kenmerk. De rij met kenmerken van PDD-NOS vind je hier: Wat herken je bij jezelf?