Verder lezen:

Voor broertjes en zusjes:

Mijn broer is een orkaan - K. Janssen
Kolet Janssen schreef een boeiend verhaal over de belevenissen van Hannah en Andreas, een jongen met autisme. "Hannah houdt ontzettend veel van haar broer Andreas. Die leeft in een heel eigen wereld. Eindeloos luistert hij naar hetzelfde liedje. Alles wat hij gebruiken kan, legt hij op een rij achter elkaar. En als hij met postcodes begint... Mama en papa voelen zich soms zo machteloos als ze Andreas willen helpen. Daarom gaan ze op zoek naar een speciale instelling. Maar Hannah wil haar broer niet missen. Ze bedenkt een plan".

Mijn broer heeft autisme, autisme....autisme! - Benny Braem
Een boek voor broers en zussen van een normaal begaafd kind met autisme. Maren en Raf zijn een tienjarige tweeling en hoewel tweelingen vaak samen avonturen beleven in boeken is dit hier niet echt het geval. Als je dit boek leest zal je merken dat 'vreemd' ook te begrijpen valt als je maar genoeg weet over hoe het voor die ander is. Als je iets begrijpt, wordt het daarom nog niet altijd leuk, maar het helpt wel om er mee om te gaan. Ook een brusje heeft dus nood aan uitleg, begrip en steun. Dit alles zit aangenaam verwerkt en verstopt in gewoon een vlot lezend boek vol meeslepende avonturen van Raf en Maren. Het boek richt zich op lezers vanaf 9 jaar.
ISBN - 9789059328006

Voor ouders:

Autimatisch - video
Video over normale begaafdheid en autisme of 61233 beelden over autisme. Een groepje volwassenen met autisme vertelt over hun diagnoseweg en hun leven met autisme. De film illustreert de specifieke moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen. Ze stoten op veel onbegrip en ongeloof bij het uitleggen van hun handicap: "Ons autisme is niet altijd even zichtbaar en zeker niet op de klassieke manier." Bij de video steekt ook een kleine brochure met uitleg over autisme en normale begaafdheid.
ISBN - 807168-1-2, Jaar: 2003

Een vreemde wereld - Martine Delfos
Over autisme, het syndroom van PDD-NOS. Dit boek is bestemd voor ouders van kinderen met PDD-NOS, partners, hulpverleners en mensen met PDD-NOS. Een duidelijk boek met praktijkvoorbeelden, tips en adviezen.
ISBN10 - 906665533X / ISBN - 978906665531

Storm in je hoofd - Fred de Vries & S. Roukema
Handboek PDD-NOS. Dit boek is voor ouders, over kinderen met PDD-NOS.
ISBN10 - 9070886685 / ISBN - 9789070886684

Sociaal onhandig - C.A.J.M. van der Veen & B.J. van den Hoofdakker
De opvoeding van kinderen met PDD-NOS en ADHD. De beschrijving van de problemen, diagnostiek en classificatie, diagnostiek onderzoek, vragen van ouders en de opvoeding.
ISBN10 - 9023234952 / ISBN - 9789023234951

Van opstaan tot slapen gaan - Carol Gray
In korte overzichtelijke verhaaltjes neemt de auteur jonge kinderen stap voor stap mee in het uitvoeren van basishandelingen als tandenpoetsen, in bad gaan, nagels knippen. Ook proberen de verhalen kinderen vertrouwd te maken met ervaringen als naar school gaan, winkelen, uit eten, naar de dokter. Dit boek is vooral gericht op kinderen met een stoornis in het autisme spectrum. Vanaf 2 jaar.
ISBN - 9789077455197

Tien dingen die je zou moeten weten over kinderen met autisme - E. Notbohm
In dit boek vertelt een moeder hoe een kind met PDD-NOS de wereld beleeft. Er worden tips gegeven hoe je hun leven kunt vergemakkelijken en verrijken.
ISBN10 - 907671137 / ISBN13 - 9789077671139

Bij ons thuis - Maria van Amerongen
Uitgave van Oudervereniging Balans, januari 2011. Het is een bundeling van verhalen die eerder verschenen in de rubriek Bij ons thuis in Balans Magazine. Geïnterviewden vertellen over het reilen en zeilen bij hun thuis en op school, de zoektocht naar de juiste diagnose en de vaak lange weg die zij moeten gaan om de juiste hulpverlening voor hun kind te kunnen vinden.

Was ik maar Supervrouw - Ginette Wieken
Bundeling van 35 columns van Ginette Wieken, die eerder verschenen in Balans Magazine. Ginette Wieken is alleenstaande moeder met twee kinderen met autisme en docent Engels op een middelbare school. In een grappige en soms ontroerende stijl beschrijft zij haar ervaringen met speciale kinderen thuis en op school.